Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Καραγιάννης Θωμάς Αθήνα 6/4/09
Αιρετός ΚΥΣΠΕ

Τηλ:6974750406
Mail Thkaragian@sch.gr
Προς τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς Έδρες τους

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
(και πάλι για τις μεταθέσεις)
Αρκετοί συνάδελφοι, που δεν ικανοποιήθηκαν οι αιτήσεις μετάθεσής τους, δικαιολογημένα διαμαρτύρονται και ζητούν διευκρινίσεις.
Οι μεταθέσεις όπως γνωρίζετε, πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα κενά που δίνουν οι Διευθύνσεις. Αν και επιμένω, ότι πρέπει τα κενά να υπολογίζονται μέχρι τέλη Αυγούστου, παρά ταύτα αρκετοί Προϊστάμενοι Δ/νσεων ακολουθούν δική τους γραμμή. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να μην ικανοποιηθούν περισσότερες αιτήσεις μετάθεσης και τώρα οι συνάδελφοι να αναμένουν απόσπαση με σωρεία οικογενειακών προβλημάτων.
Για του λόγου μου το αληθές επισυνάπτω πίνακα με τα οργανικά κενά, βάσει των οποίων έγιναν οι φετινές μεταθέσεις, για να μη λένε άλλα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης και άλλα να πράττουν.
Από τον παρακάτω πίνακα, βάσει του οποίου έγιναν οι μεταθέσεις, όπου αρνητικό πρόσημο (-) οργανικά κενά, όπου θετικό, υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί (ανά ΠΥΣΠΕ).
Για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν διαπιστωθεί και μάλιστα αρκετά, οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να υποβάλλουν ένσταση μέσω των Γραφείων που υπηρετούν τώρα.
Για το χρονοδιάγραμμα (άλλα υπολόγιζαν) και τα στατιστικά στοιχεία, ένα πράγμα επισημαίνω, κάθε χρόνο και χειρότερα… Φέτος ικανοποιήθηκε το 47,98% των αιτήσεων και πέρσι το 50,10%.
Εξάλλου δεν περιμένω κάτι διαφορετικό από ένα ΥΠΕΠΘ, που τα πάντα θυσιάζει στο κομματικό συμφέρον και το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι πώς θα μάθουν οι ημέτεροι εκπαιδευτικοί τη μετάθεσή τους, μέσω βουλευτικών γραφείων με το γνωστό ( κατόπιν ενεργειών μου )…Όσο για τους κυβερνητικούς εκπροσώπους (Αν. Αττικής),που έσπευσαν να δικαιολογήσουν (τους διαδρομιστές) του ΥΠΕΠΘ, με την ανακοίνωση των βάσεων, τους παραπέμπω για μια ακόμη φορά στην κρίση όλων των συναδέλφων. Είναι πάντως το λιγότερο ντροπή να υπάρχουν κάποιοι που τους ενοχλεί η αλήθεια και να προσπαθούν να στηρίξουν τα αστήρικτα, όταν και ο ίδιος ο Υφυπουργός κ. Λυκουρέντζος σε συνάντησή του με τη ΔΟΕ αποδέχτηκε τη διαρροή των βάσεων των μεταθέσεων μέσω των βουλευτικών και Υπουργικών γραφείων της Ν.Δ.

Καραγιάννης Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου