Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ 3ΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ


Αγαπητοί συνεργάτες, στελέχη της εκπαίδευσης, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, γονείς, μαθητές, συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικές και λοιπές αρχές
Πριν από εννιά χρόνια ως νέος Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπ)σης Βοΐου, γεμάτος όνειρα, φιλοδοξίες και αισιοδοξία, σας καλούσα σε συστράτευση και κοινή πορεία για να χτίσουμε όλοι μαζί το σχολείο του μέλλοντος, ένα σχολείο δημοκρατικό, δημιουργικό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και της μοντέρνας παιδαγωγικής .
Από τη θέση αυτή προσπάθησα να φανώ χρήσιμος και αρωγός σε κάθε καλή προσπάθεια με στόχο πάντα τη βελτίωση της παρεχόμενης αγωγής και την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών μας Μονάδων.
Συνεργάστηκα με στελέχη της εκπαίδευσης συνειδητοποιημένα και υπεύθυνα και  με εκπαιδευτικούς φιλότιμους  και ολοκληρωμένους παιδαγωγούς. Με τα Δημοτικά Συμβούλια του Βοΐου, του Συλλόγους Γονέων, τους φορείς και τους γονείς των μαθητών υπήρχε πάντα άψογη συνεργασία  και σύμπτωση απόψεων στα θέματα της εκπαίδευσης.
Στην πολύχρονη πορεία μου είχα την τιμή να συνεργαστώ με πολύ καλούς  συναδέλφους Προϊσταμένους και Σχολικούς Συμβούλους Εκπαίδευσης, Διευθυντές Εκπαίδευσης Κοζάνης και Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Ένιωσα την αγάπη, την αγωνία και την προσπάθεια όλων.
Νιώθω περήφανος για τα Σχολεία του 3ου Γραφείου Α)θμιας Εκπ)σης Κοζάνης. Αυτοί οι υπέροχοι Διευθυντές, υποδιευθυντές, Προϊστάμενοι Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, οι εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί των Σχολείων αποτελούν το παράδειγμα προς μίμηση στην εκπαιδευτική κοινότητα της Κοζάνης.
Σας ευχαριστώ όλους για τη χαρά που μου δώσατε όλο αυτό το διάστημα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στη Γραμματεία του Γραφείου, οι οποίοι ήταν στην κυριολεξία εκλεκτοί και διαλεχτοί!!! Ευχαριστώ την Περιφερειακή Διευθύντρια γιατί μου εμπιστεύθηκε θέσεις ύψιστης ευθύνης (Αναπληρωτής Διευθυντής Εκπ/σης Κοζάνης, μέλος ΠΥΣΠΕ Κοζάνης, μέλος Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων), το Διευθυντή Α)θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης για την άψογη καθ όλα συνεργασία μας τα δυο τελευταία σχολικά έτη, τους Σχολικούς Συμβούλους Προσχολικής και Δημοτικής Εκπ/σης Κοζάνης με τους οποίους είχα κοινή πορεία και στόχο και τους εκλεκτούς μου  συναδέλφους στο ΠΥΣΠΕ Κοζάνης για τον υποδειγματικό, υπηρεσιακό και συναδελφικό τρόπο λειτουργίας του υπηρεσιακού μας συμβουλίου.
Αγαπητοί μου συνάδελφοι του Βοΐου. Νιώθω τη λύπη σας για το κλείσιμο του Γραφείου μας. Μακάρι οι ενέργειες αυτές να είναι τέλεια σχεδιασμένες και στοχευμένες κι ας αποτελέσουμε την Ιφιγένεια για να πνεύσουν ούριοι άνεμοι στην εθνική μας οικονομία.
Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο στη μεγάλη οικογένεια της Κοζάνης, η οποία σας περιμένει με πολλή αγάπη και τέλεια οργάνωση. Παρακαλώ να κρίνετε με επιείκεια τις αδυναμίες μου και τις παραλείψεις μου, τα δε θετικά απ τη συνεργασία μας να τα πιστώσετε στην κοινή μας προσπάθεια. Θα παρακολουθώ από κοντά την πορεία σας, κρατώντας μαζί σας την ανθρώπινη, κοινωνική σχέση.
Καλή συνέχεια, καλή χρονιά
Ο Προϊστάμενος του Γραφείου
 Νικόλαος Φροντιστής