Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Παρεμβάσεις Π Ε : Δια πυρός και σιδήρου τα σεμινάρια συμβούλων της ΠΕ

Μάχες στην περιοχή γύρω από τα στενά και τη γέφυρα που οδηγούν στο υπουργείο παιδείας, αψιμαχίες και διαπληκτισμοί στην κεντρική είσοδο, κλεφτοπόλεμος στα γύρω στενά, ξύλο και χημικά, διαπληκτισμοί ακόμα και μέσα στις καφετέριες του MALL, σημάδεψαν την πρώτη ημέρα σεμιναρίων της ντροπής των συμβούλων της πρωτοβάθμιας.
Μαχητικά, μαζικά και ανυποχώρητα, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί κατέφθαναν διαρκώς με το τρένο και με κάθε μέσο και έπαιρναν τη θέση τους στα προκαθορισμένα μπλόκα των συλλόγων γύρω από το υπουργείο παιδείας. Πριν ακόμα ξεκινήσει η συγκέντρωση, τα ΜΑΤ χτύπησαν και απώθησαν τους διοργανωτές για να μην στήσουν τη μικροφωνική μπροστά στην είσοδο.44141341
Μάχη δόθηκε στο δεύτερο κεντρικό μπλόκο από την πίσω πλευρά της γέφυρας καθώς και στα μικρότερα μπλόκα που είχαν στήσει αντίστοιχα τα ΜΑΤ και οι εκπαιδευτικοί στα στενά πίσω από τη γέφυρα σε διάφορα σημεία. Ταυτόχρονα, όσοι σύμβουλοι επέλεξαν να εισέλθουν από την κύρια οδό, προφασιζόμενοι ότι είναι κάτοικοι ή …περαστικοί που έχουν μια «δουλειά» στο υπουργείο (!!) αποτράπηκαν από τους συγκεντρωμένους και υποχρεώθηκαν να γυρίσουν πίσω και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.
Από νωρίς το πρωί βέβαια κάποιες δεκάδες πρόθυμων και προνοητικών συμβούλων είχαν φροντίσει να εισέλθουν στο υπουργείο ακόμα και επτά (7) ώρες πριν το σεμινάριο !!
Δια πυρός και σιδήρουmat_21
Μέσα από πολλές μικρές συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών στις γύρω παρόδους, με συνοδεία ΔΙΑΣ και περιπολικών και ενώ τα ΜΑΤ χτυπούσαν, κλωτσούσαν και ψέκαζαν με χημικά τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, δυο πούλμαν με συμβούλους διέσχισαν τα στενά πίσω από τη γέφυρα και μπήκαν στο υπουργείο παιδείας.
Είναι τουλάχιστον εξευτελιστικό αλλά και ενδεικτικό του ήθους και των προθέσεων των αυριανών επίδοξων αξιολογητών, να δέχονται να τους μεταφέρουν με πούλμαν, συνοδεία πανίσχυρων αστυνομικών δυνάμεων που τους ανοίγουν το δρόμο χτυπώντας ανηλεώς και ψεκάζοντας τους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς.BkXjwWAIAAAh56d
Η αξιολόγηση και το σχολείο της αγοράς προωθείται με το σιδερένιο χέρι του κράτους, με ΜΑΤ, βία, χημικά με επιστρατεύσεις εκπαιδευτικών και εντολόχαρτα.
Ένταση δημιουργήθηκε και μέσα στο MALL καθώς μετά τα γεγονότα εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο στην καφετέρια του καταστήματος !
Όρθιοι αδέρφια !
Ούτε η κρατική καταστολή

ούτε τα ΜΑΤ
ούτε τα δακρυγόνα
ούτε τα εντολόχαρτα και οι επιστρατεύσεις
μπορούν να κάμψουν το αδούλωτο αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών που σήμερα με υψηλά ποσοστά έκλεισαν τα σχολεία τους συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία και κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους, στην Αθήνα, στο υπουργείο παιδείας, και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Οι ΔΙΑΣ συνοδεύουν τα πούλμαν των συμβούλων μέσα στις γειτονιές
Οι ΔΙΑΣ συνοδεύουν τα πούλμαν των συμβούλων μέσα στις γειτονιές
Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώνεται για αύριο το πρωί στις 8 πμ. στα μπλόκα γύρω από το υπουργείο.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ