Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Έρευνα: Το 71,8% θεωρεί ότι οι Αγανακτισμένοι έχουν παρεμβατικό ρόλο στις εξελίξεις

    Το 67,9% των Ελλήνων δηλώνουν την ηθική τους συμπαράσταση στους Αγανακτισμένους, ενώ το 66,3% συμφωνούν με τα αιτήματά τους. Ακόμη υψηλότερο ποσοστό (71,8%) καταγράφεται στην άποψη ότι οι  Αγανακτισμένοι  είναι πιθανό να επηρεάσουν την κυβέρνηση ή κάποιους πολιτικούς, έτσι ώστε να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε η επιστημονική ομάδα του καθηγητή και προέδρου του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επαμεινώνδα Πανά και έδωσε ση δημοσιότητα το in.gr
    Σύμφωνα με την ίδια έρευνα που διεξήχθη  10 - 17 Ιουνίου σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία σε δείγμα 2.131 γραπτών ερωτηματολογιών, σε  άτομα  άνω των 18 ετών, προκύπτει ότι:
-Οι 6 στους 10 ερωτηθέντες, δεν πιστεύουν ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι ικανό, με τη σημερινή του μορφή, να λύσει το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης.
- Οι οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων έχει την ηθική συμπαράσταση μεγάλης μερίδας των συμπολιτών τους ότι το κίνημα δείχνει τη δυσφορία μεγάλου ποσοστού πολιτών απέναντι σε όλα τα πολιτικά κόμματα.
  -Θετικά αξιολογεί τους Αγανακτισμένους το 69,8%, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς ανέργους το αξιολογούν πολύ θετικά το κίνημα. Αρνητικά το αξιολογούν άτομα με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο.
- Οι 6 στους 10  δηλώνουν απαισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας.