Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την την Υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την Υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς την παρούσα χρονική περίοδο.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα και πήρε τις εξής απαντήσεις: 

Εφεδρεία Εκπαιδευτικών
... διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι η εργασιακή εφεδρεία δεν αφορά τους εκπαιδευτικούς. Δεν απάντησε εάν θα υπάρξει μετακίνηση εκπαιδευτικών σε Δήμους ή άλλους φορείς
Χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης
.....δήλωσε πως θα ψηφιστεί τροπολογία για την εξαίρεση των σχολικών επιτροπών από τον προληπτικό έλεγχο του ελεγκτικού συνεδρίου ώστε να υπάρξει ελάφρυνση από ένα σημαντικό όγκο γραφειοκρατικής εργασίας.
Υποχρεωτική τριετής και διετής παραμονή στην οργανική θέση
..... Θα καταργηθεί η υποχρεωτική τριετής παραμονή των νεοδιόριστων στην οργανική τους θέση. Παραμένει η διετής παραμονή των υπολοίπων. Θα δοθούν κίνητρα παραμονής (μόρια) στην οργανική θέση πέρα της διετίας. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου εξετάζουν τις προϋποθέσεις ώστε να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν εκπρόθεσμες αιτήσεις μετάθεσης φέτος.
Θέματα Ειδικής Αγωγής
....δεσμεύτηκε για τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή, το 1ο τρίμηνο του 2012. Οι οργανικές θέσεις στην Π.Ε. και Δ.Ε. που αφορούν την ειδική αγωγή θα αυξηθούν. Υπάρχει αύξηση πιστώσεων και για τους αναπληρωτές Ε.Α.
Θέματα διορισμών
...δήλωσε ανέτοιμη να δώσει αριθμό διορισμών για την επόμενη σχολική χρονιά. Είπε ότι θεωρεί δύσκολη την πραγματοποίηση διαγωνισμού του ΑΣΕΠ το 2012.
Θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Φεβρουάριο του 2012 μόνο για εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής.
Δημιουργείται κλάδος ΠΕ19 εκπαιδευτικών πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με δημιουργία οργανικών θέσεων.