Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΜΕ ΤΗ ΔΟΕ 13-3-2012

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΔΟΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
   Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νέου Υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
   Τα μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έκαναν αναφορά σε όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών και ιδιαίτερα των νέων, αξιολόγηση, κατάργηση διετούς παραμονής στην οργανική θέση, επίδομα θέσης αναπληρωτών, μετεκπαίδευση – επιμόρφωση, δαπάνες για την παιδεία, προσχολική αγωγή, υγειονομική περίθαλψη, προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών μετά το 2010, υποσιτισμός μαθητών, επικείμενη κατάργηση ΚΕΔΔΥ) ζητώντας από τον Υπουργό να δώσει λύσεις.
  Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι βρίσκει λογικά τα αιτήματα όπως του διατυπώθηκαν από τη Δ.Ο.Ε. Ζήτησε κατανόηση και μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς και να ακολουθήσει νέα συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις – διευκρινήσεις.
  Για την αξιολόγηση ανέφερε πως είναι ένα θέμα που έχει κοινωνική διάσταση. Πρέπει να είναι έντιμη και να μην οδηγεί σε απολύσεις. Αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του έργου του εκπαιδευτικού και ζήτησε την αντιπρόταση της Δ.Ο.Ε.. Απέκλεισε την ολοκληρωτική κατάργηση της αξιολόγησης. Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι στις αρχές του Αυγούστου τα σχολικά βιβλία θα βρίσκονται στα σχολεία.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 O υπουργός κ. Γ. Μπαμπινιώτης ξεκίνησε σήμερα τις συναντήσεις του από τους εκπαιδευτικούς. Μετέβη ο ίδιος στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δήλωσε: «Είμαι, αισθάνομαι και δηλώνω δάσκαλος. Ήταν φυσικό να αρχίσω τις συναντήσεις μου από τους δασκάλους. Διαφωτίσθηκα για πολλά. Κάποια θέματα μπορούν να λυθούν με το διάλογο. Είμαι έτοιμος να μάθω ιδίως ζητήματα που ο υπουργός δε μπορεί να γνωρίζει σε βάθος και να βοηθήσω στην επίλυση ορισμένων εξ αυτών. Μπορεί το διάστημα που έχουμε να είναι περιορισμένο, όμως δεσμεύομαι να συζητήσω και να δρομολογήσω τα καίρια θέματα.»
Ο κ. Μπαμπινιώτης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το θέμα της αξιολόγησης: «Η αξιολόγηση είναι ένα από τα θέματα που θα κοιτάξω. Ζήτησα από τους δασκάλους να συζητήσουν τις τελειοποιήσεις του θέματος, αλλά όχι σε βάση απόρριψης της αξιολόγησης, που θα προκαλούσε την ελληνική κοινωνία». Όσον αφορά στην παρέλαση της 25ηςΜαρτίου σημείωσε: «Φυσικά θα πάω. Είναι αυτονόητο ότι θα είμαι εκεί. Θα αισθανόμουν άσχημα να απουσιάζω από την απόδοση τιμής σε αυτούς που στέριωσαν αυτή την πατρίδα.»
Σε ερώτηση για τις εκλογές στα Πανεπιστήμια ο Υπουργός επεσήμανε: «Είμαι εναντίον κάθε μορφής βίας. Το να εμποδίζονται οι διαδικασίες δεν τιμά κανένα. Συσσωρεύονται αρνητικές εντυπώσεις για τα δημόσια Πανεπιστήμια. Χρειάζεται προσοχή στην αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων.»
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κομνηνός Μαντάς δήλωσε: «Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι στις αρχές Αυγούστου τα βιβλία θα είναι στα σχολεία».