Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Χιονοπτώσεις και αρκετό κρύο τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο


Τα γνωστά στους πιο πολλούς μερομήνια, αλλά και τα πρώτα γενικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού που αναλύσαμε και θα συνεχίζουμε να αναλύουμε προσεκτικά, δείχνουν πως ο φετινός Χειμώνας θα μας δείξει τα δόντια του κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Φυσικά και δεν μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες από μεριάς μετεωρολογίας πάντα, ωστόσο τα μερομήνια σε γενικές γραμμές, δίνουν κάποιες υποψήφιες ημερομηνίες στις οποίες προβλέπουν χιονοπτώσεις και αρκετό κρύο για την χώρα μας.
Να τονίσουμε πως ως και τώρα, τα μερομήνια με μικρές αποκλείσεις, τα έχουν πάει πολύ καλά για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο αλλά και για το πρώτο μισό του Νοέμβρη, τόσο όσο αφορά τις προβλέψεις που έχουν κάνει, αλλά και όσο αφορά τα χρονικά διαστήματα των προβλέψεων αυτών. Για όσους δεν τους καλύπτουν μόνο τα μερομήνια, να επισημάνουμε πως φέτος φαίνεται η διάταξη των συστημάτων να ευνοεί την δημιουργία κρύου και χιονιάδων για την ανατολική Ευρώπη αλλά και την χώρα μας, όπως πιο παλιές χρονιές. Αυτό επαληθεύουν τα προγνωστικά στοιχεία που αναλύουμε εδώ και αρκετές μέρες
Παρακάτω θα σας δείξουμε τι δείχνουν τα μερομήνια για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Να ξανατονίσουμε πως οι ημερομηνίες που αναγράφονται παρακάτω, είναι κατά προσέγγιση.
                  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013
- Ο Ιανουάριος ξεκινάει με αρκετά χειμωνιάτικο καιρό και συνεχίζεται με διάφορες εναλλαγές χωρίς κάτι το αξιόλογο. Από τις 23 και μετά αναμένεται μια μεγάλη κακοκαιρία με ιδιαίτερη σφοδρότητακαι τα χιόνια να φτάνουν μέχρι τις πεδινές περιοχές, έχοντας μάλιστα μεγάλη διάρκεια και ένταση.
                 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013
- Ο Φεβρουάριος ξεκινάει με ύφεση ( βελτίωση) των φαινομένων. Από τις 21 του μήνα όμως και μετά θα έχουμε σφοδρές χιονοπτώσεις μέχρι τα παραθαλάσσια μέρη και πολύ μεγάλη παγωνιά.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ