Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Μεταθέσεις και προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε.


Μπράτης Δημήτρης                                                                             Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2012
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ          
 Σχετικά με τις μεταθέσεις και τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με την εγκύκλιο των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2012-13 και τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε., σας ενημερώνω για τα εξής:
      1. Μεταθέσεις: Σύμφωνα με ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα η εγκύκλιος των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2012-13 θα καθυστερήσει, προκειμένου να ψηφιστεί η τροπολογία για την κατάργηση της διετίας. Εκτίμησή μου είναι ότι η σχετική εγκύκλιος θα εκδοθεί τέλος Νοέμβρη και οι αιτήσεις μετάθεσης θα γίνουν το Δεκέμβρη.
    2. Προσλήψεις αναπληρωτών:  Η γ’ φάση των αναπληρωτών στην Π.Ε. δεν έχει ακόμη γίνει, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες κενά, επειδή δεν υπάρχουν πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχουν απομείνει, ως το τέλος της χρονιάς, 210 πιστώσεις για όλες τις ειδικότητες. Προσλήψεις ειδικοτήτων γίνονται μόνο μέσω ΕΣΠΑ, πλην Β’ Ξένης Γλώσσας.
     Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν 425 προσλήψεις δασκάλων για ΖΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα. Επίσης, σε εκκρεμότητα είναι ακόμη οι 600 πιστώσεις ΕΣΠΑ για την παράλληλη στήριξη.          
     Τέλος, σας ενημερώνω ότι τα κενά στην Ειδική Αγωγή ξεπερνούν τα 1000 (Π.Ε. και Δ.Ε.), αλλά δεν υπάρχουν καθόλου πιστώσεις για την κάλυψή τους.
                                                            Δημήτρης Μπράτης