Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ρεκόρ πτώσης στις βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Γενική πτώση στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) καταγράφεται φέτος, ενώ ανοδικά κινήθηκαν βάσεις στις στρατιωτικές σχολές, καθώς και στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.
Πτώση καταγράφηκε σε 338 τμήματα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η Ιατρική Σχολή Αθηνών έπεσε για πρώτη φορά κάτω από τα 19.000 μόρια. Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων φέτος ανήλθε σε 104.988 (από 116.173 πέρυσι).
Στα πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού εισήχθησαν συνολικά 71.761 απόφοιτοι του Λυκείου (80.615 πέρυσι). Οι κενές θέσεις είναι 836 (1.150 πέρυσι).
Τα αποτελέσματα ήδη έχουν αποσταλεί στις Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, και από εκεί θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια. Στη διεύθυνση results.minedu.gov.gr οι υποψήφιοι μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, όνομα πατρός και μητρός) και να μάθουν τα αποτελέσματά τους.
Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Συμεών Κεδίκογλου, σημείωσε για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων: «Θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα εκείνα τα παιδιά που είδαν σήμερα τις προσπάθειές τους να ευοδώνονται με επιτυχία. Θέλω ακόμα να συγχαρώ τις οικογένειές τους που στάθηκαν στο πλευρό τους όλο αυτό το διάστημα, καθώς και τους καθηγητές τους.

Για όλους αυτούς που, δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν, θέλω να τους θυμίσω απλά, ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι μόνο μία από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη ζωή, και πως αν έχουν πίστη είναι σίγουρο ότι θα επιτύχουν τον τελικό τους στόχο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, γιατί κατάφεραν να εργαστούν εκτός τυπικού ωραρίου για να έχουμε σήμερα αυτά τα αποτελέσματα».