Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ... 'Αρθρο του Αιρετού του ΠΥΣΠΕ Κοζάνης ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
   Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φήμες για τον αριθμό των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε  ΠΥΣΠΕ (το είχα γράψει σε παλαιότερη ανάρτηση).
  Το θέατρο του παραλόγου ζουν χιλιάδες  εκπαιδευτικοί  από τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αφού :
·                   Πραγματοποίησε ελάχιστες αποσπάσεις (αποσπάσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και πραγματοποιούνται με συγκεκριμένο αντικειμενικό πλαίσιο μοριοδότησης και θα έπρεπε ήδη να είχαν πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο), επικαλούμενη την έλλειψη πιστώσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών!!!
·                  Την ίδια στιγμή, όμως,  αποσπά χωρίς κανένα κριτήριο (μοριοδότηση, προϋπηρεσία, κοινωνικά κριτήρια κλπ),  εκατοντάδες εκπαιδευτικούς  σε κάθε λογής υπηρεσία,  σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,  στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ., σε Ε.Β.Ε. - Δ.Β και Γ.Α.Κ., στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.),  στο Ι.Τ.Υ.Ε. «Διόφαντος», σε Δ/νσεις  Α/θμιας Εκπ/σης, σε Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ακόμη και σε  Ιερές Μητροπόλεις, Ιερές Αρχιεπισκοπές, στην Ιερά Σύνοδο, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και φυσικά θα  ακολουθήσουν  και οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου.
  Αγανάκτηση και  οργή πλημμυρίζει τους εκπαιδευτικούς που βλέπουν τις οικογένειές τους να διαλύονται κοινωνικά και οικονομικά με την επιμονή στις ακατανόητες  πολιτικές της ηγεσίας του Υπουργείου, οι οποίες μόνο τιμωρητικές μπορούν να θεωρηθούν για τους εκπαιδευτικούς. Αλλά οι συγκυβερνώντες έχουν χάσει πλέον κάθε κοινωνική ευαισθησία (αν την είχαν ποτέ) και λειτουργούν μόνο με την ψυχρή λογική των αριθμών.
 Θεωρώ ότι ο Υπουργός:
·                  Εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς επικαλούμενος την έλλειψη πιστώσεων αφού η απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, δηλαδή από σχολείο σε σχολείο, δεν χρειάζεται πιστώσεις και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα η απόσπαση από σχολείο σε φορέα χρειάζεται πίστωση για να καλυφθεί το κενό του εκπαιδευτικού που φεύγει από την τάξη.
·                  Διαχωρίζει τους εκπαιδευτικούς σε "πατρίκους" και  "πληβείους" αφού κάποιοι αντιμετωπίζονται ως κατηγορία "κατά προτεραιότητα" σε σχέση με τη συνυπηρέτηση  (σύζυγοι πανεπιστημιακών, σύμφωνα με την τελευταία τροπολογία του Κ. Αρβανιτόπουλου) ενώ οι σύζυγοι ανέργων, εκπαιδευτικών, ιδιωτικών υπαλλήλων, αγροτών δεν έχουν το δικαίωμα να αποσπαστούν για να είναι κοντά στις οικογένειές τους και στα παιδιά τους και αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας.
  Η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να απολογηθεί στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Πρέπει ακόμα   να προχωρήσει άμεσα σε β΄ φάση αποσπάσεων καλύπτοντας όλα τα λειτουργικά κενά που έδωσαν οι Δ/νσεις  Π.Ε.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το ποτήρι ξεχείλισε, εξαντλήθηκαν οι αντοχές της κοινωνίας μας. Φτάνει ως εδώ. Δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε άλλο ως  υπαλληλίσκοι της Τρόικας. Θα προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία στην εκπαίδευση αν φύγετε όσο είναι νωρίς ακόμα....γιατί σε πολύ λίγο καιρό ούτε αυτό δεν θα μπορείτε να κάνετε, ξέρετε γιατί!!!

Δ. Νιτσιόπουλος

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Κοζάνης