Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ..ώρα μηδέν!! Από την ομάδα Νηπιαγωγών «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση»

Η ανικανότητα και  η σκόπιμη, θεωρούμε, προχειρότητα που έχει επικρατήσει τη φετινή χρονιά στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, έχει διαμορφώσει ένα πρωτοφανές κλίμα αναξιοπιστίας, ανασφάλειας  και απελπισίας σε όλους τους συναδέλφους, που για πρώτη φορά βλέπουν να τινάζονται στον αέρα κεκτημένα χρόνων. Το Υπουργείο απέδειξε ότι είναι απελπιστικά ανεπαρκές να αντιμετωπίσει την κρίση, που πλήττει την εκπαίδευση και για την οποία είναι κύρια υπεύθυνο. Το μόνο που έχει καταφέρει είναι να πολλαπλασιάσει  τα αδιέξοδα, να επιτείνει την απελπισία και να ευτελίσει τις  ζωές των εκπαιδευτικών, με μπαλώματα και όχι με ουσιαστικές λύσεις.
Ζούμε καθημερινά την ανασφάλεια μας να μεγαλώνει καθώς οι αποφάσεις του Υπουργείου  χαρακτηρίζονται από  αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και  αδικία , διαλύοντας την ελάχιστη ελπίδα για το μέλλον.

Αυθαίρετες μετακινήσεις , υποχρεωτικές μετατάξεις, μηδενικοί διορισμοί και μικρός αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών, υποβάθμιση των ολοήμερων και των ειδικών σχολείων, περιγράφουν τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.