Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Η κιβωτός του Νώε (άρθρο της κ. ΄Ελενας Παναρίτη )«Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε: Σε έναν χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις μια Κιβωτό. Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια.
Έναν χρόνο αργότερα αρχίζει η καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει. 
-Νώε, ανακράζει, πού είναι η Κιβωτός; 
-Συγχώρεσέ με, Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι μπορούσα αλλά αντιμετώπισα μεγάλα προβλήματα. 
Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή, αλλά τα σχέδια που μου έδωσες δε συμφωνούσαν με τον ισχύοντα Κανονισμό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή. 
Μετά βρέθηκα σε διαμάχη με το Λιμενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστημα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια. 
Μετά μου έκανε καταγγελία ο γείτονάς μου γιατί παραβίαζα, λέει, τα όρια δόμησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή μου και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδομία. 
Είχα πρόβλημα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόμησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόμουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες. Αλλά ο Οργανισμός Προστασίας Ζώων δεν με άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουμε κουκουβάγιες. Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συμφωνία με τον σύλλογό τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.
Αυτές τις ημέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτημα με την Επιτροπή Ισότητας, που λέει ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε. 
Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση με δικαστικό επιμελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιμο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής. Τώρα η Εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις μου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από τη χώρα ώστε να μην πληρώσω φόρους. Και ακόμη δεν έχει αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσμός είναι αντισυνταγματικός. Πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5-6 χρόνια.
Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάμπει ο ήλιος και να ηρεμούν οι θάλασσες.
Ο Νώε κοίταξε τον Θεό με ελπίδα. Κύριε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα τα καταστρέψεις όλα;
Και ο Θεός απάντησε: Μπα... δεν βαριέσαι... Ας το κάνει το ελληνικό κράτος!».

Ευτυχές το Νέον Ετος και να μην αμφιβάλλετε ότι το κράτος θα κάνει ό,τι μπορεί...
Δημοσιευτηκε στη στήλη του Γιάννη Μαρίνου στο Βήμα της Κυριακής..