Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ: Τα 6 κριτήρια μετάθεσης, οι μονάδες μετάθεσης & τα δικαιολογητικά (Του Αιρετού του ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου Ευάγγελου Φιλίππου )

Τα έξι (6) κριτήρια μετάθεσης και οι μονάδες για το καθένα κριτήριο κωδικοποιούνται παρακάτω ως εξής:
I) η συνολική υπηρεσία (2, 5 μονάδεςγια κάθε έτος υπηρεσίας)
II) η συνυπηρέτηση (4 μονάδες)
III) οι οικογενειακοί λόγοι (i) έγγαμος ή σε χηρεία, άγαμοι, διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών: 4 μονάδες, ii) 1ο παιδί: 4 μονάδες, iii) 2ο παιδί: 4 μονάδες, iv)3οπαιδί: 6 μονάδες&v)για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά: 7 μονάδες )
IV) οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν
V) η εντοπιότητα (4 μονάδες)
VI) η πρώτη προτίμηση (2 μονάδες)
Τα βασικά δικαιολογητικά είναι τα εξής:
α) Για τους οικογενειακούς λόγους: Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης και, όπου απαιτείται για σπουδάζοντα παιδιά, πιστοποιητικό του εκπαιδευτικού ιδρύματος φοίτησης
β) Για την εντοπιότητα: Η εντοπιότητα αποδεικνύεται από βεβαίωση του οικείου προέδρου κοινότητας ή δημάρχου από την οποία να προκύπτει ότι ο εκπαιδευτικός είναι δημότης του Δήμου ή της Κοινότητας από διετίας. Η βεβαίωση πρέπει να είναι πρόσφατη και να αναγράφει υποχρεωτικά από πότε ο εκπαιδευτικός είναι δημότης του δήμου.
γ) Για τη συνυπηρέτηση:i) προκειμένου περί υπαλλήλων του δημοσίου ή υπαλλήλων ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ ή υπαλλήλων του υπόλοιπου δημόσιου, βεβαίωση της υπηρεσίας του, από την οποία να προκύπτει ότι ο ή η σύζυγος υπηρετεί οργανικά και όχι με απόσπαση στο συγκεκριμένο τόπο.
ii) Προκειμένου περί εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ή ελεύθερων επαγγελματιών, βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κ.λ.π.) από την οποία να προκύπτει ότι ο ή η σύζυγος εργάζεται στον τόπο που ζητείται η μετάθεση τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και είναι ασφαλισμένος στον οικείο ασφαλιστικό φορέα.
Διευκρινίσεις: Όπου οι υπηρεσίες του ΙΚΑ δεν χορηγούν βεβαιώσεις για την απόδειξη της συνυπηρέτησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, γίνονται δεκτές βεβαιώσεις του εργοδότη ή των εργοδοτών.
Όπου ο ασφαλιστικός φορέας δεν χορηγεί βεβαίωση για την απόδειξη της συνυπηρέτησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, λόγω οφειλής εισφορών, γίνεται δεκτή υποβληθείσα περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. τελευταίου τριμήνου.
Ο χρόνος επιδότησης ανεργίας προσμετράται για τη συνυπηρέτηση, εφόσον προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον οικείο ασφαλιστικό φορέα και εφόσον κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για μετάθεση του εκπαιδευτικού υπάρχει ενεργός σύμβαση εργασίας του ή της συζύγου του (σχετ.αρ.250/89 ατομική γνωμοδότηση Ν.Υ.Δ./Κ.Υ. Υ.ΠΑΙ.Θ.).