Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ακύρωση της «αξιολόγησης» στην πράξη, αποφάσισε η 83η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ

Στην τρίτη και τελευταία μέρα των εργασιών της 83ης Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) έγινε συζήτηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από το Σεπτέμβρη για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατά τη συζήτηση τονίστηκε ότι «είναι χρέος των αντιπροσώπων να πάρουν θέση για το ζήτημα και να αποφασίσουν πρακτικά μέτρα ακύρωσης στην πράξη των νόμων της Αξιολόγησης.
Για παράδειγμα, τα στελέχη της εκπαίδευσης που αποτελούν σήμερα τα πρώτα βιολιά στην αξιολόγηση, δηλαδή οι περιφερειακοί διευθυντές εκπαίδευσης, οι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι σχολικοί σύμβουλοι πρέπει άμεσα να διαγραφούν από τους Συλλόγους.
Επίσης, όπως τέθηκε στις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, «στο βαθμό που οι διευθυντές των σχολείων γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των καταστατικών των Συλλόγων. Έτσι, ως αξιολογητές δεν έχουν θέση στα σωματεία».
 Με 225 υπέρ 134 κατά και 23 λεύκα, πέρασε  η πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ για κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της Αξιολόγησης καθώς και η πρόταση για διαγραφή των στελεχών της εκπαίδευσης. (Περιφερειακών Διευθυντών, Σχολικών Συμβούλων και όσων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων δεχτούν να γίνουν αξιολογητές). 
Την πρόταση υπερψήφισαν οι Παρεμβάσεις – ΣΥΡΙΖΑ και την καταψήφισαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ! 
Περί τις 21.00 ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες της 83ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, μέσα σε πολλές εντάσεις. Δυστυχώς για άλλη μια φορά χωρίς απόφαση στο πρόγραμμα δράσης αν και οι προτάσεις σχεδόν όλων ήταν ίδιες: 48ωρη ή 3ήμερη απεργία με την έναρξη του σχολικού έτους.
Θετικό σημείο η εμφανής αλλαγή συσχετισμών, με απώλεια της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ