Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Φεβρουάριο για εκπαιδευτικούς σε πέντε ειδικότητες ;

Νέο διαγωνισμό τον Φεβρουάριο για καθηγητές «βλέπει» ο Λοβέρδος … 
 Το υπουργείο Παιδείας, αναμένει θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαίρεση του τομέα της εκπαίδευσης από τον κανόνα που προβλέπει μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις. Εφόσον η θετική απάντηση επιβεβαιωθεί, τον Φεβρουάριο του 2015 θα διενεργηθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ κυρίως για πέντε ειδικότητες: φιλόλογους, μαθηματικούς, φυσικούς, δασκάλους και νηπιαγωγούς.
«Χωρίς να είμαι υπεραισιόδοξος» είπε ο υπουργός θεωρώ οτι μπορούμε να προχωρήσουμε στο διαγωνισμό για δασκάλους, μαθηματικούς, φιλολόγους και γενικά βασικές ειδικότητες , ενώ πρώτα θα προσληφθούν στο δημόσιο οι επιτυχόντες του περασμένου διαγωνισμού.
«Διαψεύσαμε εκείνους που πρόβλεψαν την κατάρρευσή μας» είπε ο κ. Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες της σύγκρουσης» και «στημένες συγκρούσεις» αναφερόμενος σε ερωτήσεις για το αν η μείωση της ύλης σημαίνει και μείωση των εκπαιδευτικών.
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στον ευρύ διάλογο που θα κάνει με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες τονίζοντας οτι θα συγκληθεί μέσα στον Οκτώβριο το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, στο οποίο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα καταθέσει τις προτάσεις της για τις αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα των δημοτικών.
Σε οτι αφορά στις μετεγγραφές ο υπουργός επεσήμανε οτι έως σήμερα έχουν κατατεθεί 10170 ενώ 12035 έχουν ζητήσει κωδικό, αριθμοί που «μεταφράζονται» στο οτι δεν θα ξεπεράσουν τις 20.000 οι αιτήσεις για μετεγγραφή . «Δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς που θέλουν να κάνουν το κέφι τους αλλά σε αυτούς που έχουν οικονομικό πρόβλημα» διευκρίνισε ο υπουργός.
Ανοίγοντας όλη την ατζέντα της εκπαίδευσης ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο θέμα των κολεγίων που έκλεισαν ή θα κλείσουν καθώς δεν είχαν φορολογική ενημερότητα λέγοντας χαρακτηριστικά οτι οι φοιτούντες σπουδαστές θα πάνε στα δημόσια ΙΕΚ.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον υπουργό και τον υφυπουργό Αλεξανδρο Δερμεντζόπουλο στο σχολικό αθλητισμό ενώ για τον νέο θεσμό του «κοινωνικού σχολείου» ο υπουργός τόνισε οτι «βασικοί άξονες του προγράμματος αυτού είναι η άθληση στα σχολεία, η αντιμετώπιση του φαινομένου του bullying στα σχολεία, του ρατσισμού». Αναφέρθηκε ακόμη ότι στην Ελλάδα έχουμε τα πλέον παχύσαρκα παιδιά, κάτι που οδηγεί στη συνέχεια σε πολίτες με προβλήματα υγείας.
www.e-dhmosio.gr