Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Επιτροπή μετατάξεων. Εισήγηση: ανάκληση όλων των μετατάξεων (και των 3655)

 Επιστρέφουν όλοι όπου ήταν. Οι μεταθέσεις θα γίνουν κανονικά και στις οργανικές που θα δημιουργηθούν. Μόλις ολοκληρωθούν θα ξεκινήσει από την αρχή νέα διαδικασία μετατάξεων. Ξεκινάει διαδικασία σύστασης οργανικών θέσεων και στους 8 κλάδους. 
Γράφει ο Αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης
Επειδή διαβάζω διάφορα σχόλια για την απόφαση του υπουργείου, σχετικά με τις μετατάξεις, μερικές απαντήσεις για να συνεννοούματε:
1. Δεν "επιχαίρω" ούτε "πανηγυρίζω" ποτέ όταν ταλαιπωρούνται συνάδελφοι, ιδιαίτερα όταν δεν έχουν ευθύνη.Τα ζητήματα όμως αρχών για μένα δεν ήταν ούτε είναι διαπραγματεύσιμα.Δεν είμαι της λογικής του "να τα έχω καλά"με όλους.Φίλοι όλοι ,αλλά φιλτάτη η αλήθεια και η δικαιοσύνη.Οι θέσεις μου ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος ξεκάθαρες,για το θέμα.
2. Τις μετατάξεις του 2013 τις έχω καταγγείλει ως αντισυνταγματικές και παράνομες,αρκετές δε εξ αυτών αποτελούν μνημείο ρουσφετιού και αδιαφάνειας.
3. Από τη διαδικασία των μετατάξεων του 2013 αδικήθηκαν ολοφάνερα οι ειδικότητες της Π Ε , που έκαναν επιλογή ζωής να είναι στην Πρωτοβάθμια.
4. Οι μετατάξεις " έπεφταν" ήδη στα δικαστήρια κι αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος που ανάγκασε το υπουργείο να κάνει τη σημερινή του εισήγηση.
5. Η απόφαση του υπουργείου είναι γενναία,  δίκαιη και αποκαθιστά τη νομιμότητα.Είχα τονίσει και στις ανακοινώσεις μου ότι ο 4172/13 ως μνημονιακός νόμος έπρεπε να καταργηθεί στο σύνολό του και αυτό γίνεται τώρα πράξη.
6. Οι μη κοινές ειδικότητες -2306 συνάδελφοι από τους 3655 συνολικά- δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν, αφού οι θέσεις θα δοθούν και πάλι σ αυτούς ,εφόσον έχουν τα μόρια που απαιτούνται.
7. Για τις κοινές ειδικότητες θα γίνουν πρώτα οι μεταθέσεις των ειδικοτήτων της Π Ε και θα ακολουθήσουν οι μετατάξεις,όπως είναι το ορθό.Όπως γινόταν πριν την ψήφιση του Ν4172/13.
Τέλος, να επισημάνω ότι οι αγώνες φέρνουν, αρκετές φορές θετικά αποτελέσματα.