Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015

Ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών που δεν εμπλέκονται στις μετατάξεις, τι έγινε στη παράσταση διαμαρτυρίας Διαβάστε περισσότερα:

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αρμόδια Δ/νση του υπουργείου,την επόμενη εβδομάδα,την Τετάρτη 10 Ιουνίου θα γίνει ΚΥΣΠΕ όπου θα εξετασθούν και θα ανακοινωθούν οι μεταθέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών, που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των μετατάξεων. Άγνωστο πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις των ειδικοτήτων,αφού το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με το ζήτημα των μετατάξεων. Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο να κλείνουν τα σχολεία, σε λίγες μέρες και να μην έχουν ανακοινωθεί ούτε καν οι μεταθέσεις.
Κατά τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ της ΔΟΕ και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, για το θέμα των υπηρεσιακών μεταβολών,η ηγεσία του υπουργείου παιδείας, στη συνάντηση που έγινε, ανακοίνωσε τα εξής: 

1. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών. Μπορεί όμως να δοθεί την επόμενη βδομάδα που θα επιστρέψει,από το εξωτερικό, ο αναπληρωτής υπουργός. 
2. Για τις μετατάξεις έχει ζητηθεί από το Γ Λ Κ η σύσταση 7000 περίπου οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην Π Ε και είναι σε αναμονή της απάντησης,προκειμένου να αντιμετωπισθεί το θέμα.Είναι προφανές ότι αν συσταθούν αυτές οι θέσεις το θέμα των μετατάξεων λύνεται αυτόματα και για τις ειδικότητες της α/θμιας και για τους μεταταγμένους της β/θμιας. 

Δ. ΜΠΡΑΤΗΣ