Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών
Οι Υπηρεσίες και η Ηγεσία του Υπουργείου συνεχίζουν να εργάζονται συστηματικά και στοχευμένα, ώστε η έναρξη του σχολικού έτους που έχει οριστεί, ως γνωστόν, για τις 11 Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα, υπερβαίνοντας τις (τυχόν ) δυσκολίες που προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, με δασκάλους και καθηγητές που θα βρίσκονται ήδη στα σχολεία τους για να υποδεχθούν τους μαθητές. 
Πιο συγκεκριμένα: ήδη, χθες (2.9.2015), ενεκρίθη από το Τριμελές Συμβούλιο του ΣΤΕ η αίτηση που κατέθεσε το Υπουργείο προκειμένου να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω προεκλογικής περιόδου, οι αποσπάσεις των εκπ/κων και η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αυθημερόν πραγματοποιήθηκε η απόσπαση 2.600 εκπ/κων από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ο δε σχετικός πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.
Όσον αφορά την πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών, σημειώνονται τα εξής: οι 12.000 θέσεις αναπληρωτών που θα καλύψουν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, τα ολοήμερα δημοτικά, ειδικά σχολεία κ.λπ. θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε και θα εκδοθεί η σχετική Π.Υ.Σ. για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψή τους. Οι δε 8.000 θέσεις που ζητήθηκαν κατ’ εξαίρεση από τo Υπουργείο πρέπει και αναμένεται να καλυφθούν από εθνικούς πόρους. 
Το υπουργείο διαψεύδει τα υπερβολικά και πολλές φορές κακοπροαίρετα δημοσιεύματα και δηλώσεις, που πιθανόν αναστατώνουν την εκπ/κη κοινότητα, και καθησυχάζει τους μαθητές και τους γονείς ότι γίνονται από πλευράς του όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.