Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Αύξηση μισθών 20% στους Περιφερειακούς Διευθυντές προβλέπει το νέο μισθολόγιο

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης , σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε , κατά πλειοψηφία, χθες βράδυ στη Βουλή, κατατάσσονται στον καταληκτικό Μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας τους, πολλαπλασιαζόμενου του αντίστοιχου βασικού μισθού με το συντελεστή 1,2.
Επίσης διατηρείται ως έχει το μηναίο επίδομα των 900 ευρώ.
Αυτό σημαίνει, όπως δήλωσε στο esos, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Θανάσης Κικινής οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης εντάσσονται στον καταληκτικό βαθμό με επιπλέον προσαύξηση των αποδοχών τους κατά 20%.
Ο κ. Κικινής χαρακτήρισε προκλητική την αύξηση και έκανε την εκτίμηση ότι “Η λογική της αύξησης της ψαλίδας μεταξύ στελεχών και εκπαιδευτικών εκφράζει ξεκάθαρα τις προθέσεις και την αντίληψη της κυβέρνησης για το κλίμα που επιδιώκει να διαμορφώσει στα σχολεία”.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΡΘΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Μειώθηκε από 400 στα 300 ευρώ το επίδομα θέσης των Σχολικών Συμβούλων
Το επίδομα θέσης των Σχολικών Συμβούλων που στο αρχικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, απόψε στη Βουλή, τελικά συμπεριλήφθηκε στις νομοτεχνικές βελτιώσεις, με πρόσθετη παράγραφο.
Ωστόσο το επίδομα είναι μειωμένο κατά 100 ευρώ και συγκεκριμένα ορίστηκε στα 300 ευρώ το μήνα από 400 ευρώ που χορηγείται σήμερα.