Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΟΕ


Ο Υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά στη γενικότερη οικονομικοκοινωνική κατάσταση της χώρας καθώς και στην κατάσταση της εκπαίδευσης, τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί.
Δήλωσε πως:
- Στόχος του Υπουργείου είναι η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ με δεδομένη την αδυναμία αξιοποίησης πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Καταβάλλεται προσπάθεια πραγματοποίησης όλων των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών εντός των χρονικών ορίων. Τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
- Η αξιολόγηση θα είναι δομών και διαδικασιών. Δε θα είναι τιμωρητική και δε θα συνδέεται με απολύσεις. Δε θα υπάρξουν μονομερείς αποφάσεις ούτε αιφνιδιασμοί. Οτιδήποτε αποφασιστεί θα γίνει μετά από διάλογο.
- Ο υποσιτισμός των μαθητών είναι υπαρκτό θέμα. Αναζητούνται λύσεις χωρίς να δημιουργούνται κοινωνικές διακρίσεις. Θα γίνει σχεδιασμός που θα γνωστοποιηθεί.
- Για τις εκπαιδευτικές άδειες, τους διορισμούς, τα επιδόματα θέσης αναπληρωτών, τη συνυπηρέτηση και την προϋπηρεσία μετά το 2010, θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση αφού γίνει πρώτα επεξεργασία των αιτημάτων από τις υπηρεσίες του Υπουργείου.
- Τα 50 εκατομμύρια ευρώ που θα περικοπούν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας θα εξοικονομηθούν από περιστολή δαπανών των υπηρεσιών του και δε θα επιβαρυνθούν περαιτέρω οι εκπαιδευτικοί και το σχολείο.
- Θα δοθεί χρονική παράταση για τη ρύθμιση της αξιολόγησης στην εκπαίδευση
- Θα γίνουν 1065 μόνιμοι διορισμοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα παρακολουθεί όλα τα ζητήματα και θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα ώστε να παρέμβει σε κάθε περίπτωση που τα εκπαιδευτικά θέματα θα δρομολογηθούν σε αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση.

Από τη Δ.Ο.Ε.