Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Νέο ωράριο για όλους τους εκπαιδευτικούς


Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες συσκέψεις για το θέμα, καθώς έχει να διαχειριστεί την προετοιμασία μίας πολύ δύσκολης χρονιάς, εξαιτίας της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και το «ψαλίδι» που θα υπάρχει στις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  Όπως αναφέρει η εφημερίδα για την επόμενη σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τις 2.000.Την ώρα που οι προσλήψεις αναπληρωτών δεν θα ξεπεράσουν τις 2.000 για την επόμενη σχολική χρονιά και ο αριθμός των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων αυξάνονται, οι εκπαιδευτικοί θα αντιμετωπίσουν ένα εντελώς διαφορετικό εργασιακό καθεστώς. 
Το ωράριο όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.                  Οι ώρες διδασκαλίας αυξάνονται κατά δύο ώρες την εβδομάδα.Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι και όσοι έχουν μέχρι 10 χρόνια προϋπηρεσία θα κληθούν να διδάξουν 26 ώρες, απο 24 σήμερα. Καθηγητές με προϋπηρεσία έως 6 χρόνια θα διδάσκουν 23 ώρες την εβδομάδα απο 21 σήμερα.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, από την αύξηση του ωραρίου, αναμένεται να “εξοικονομηθούν” περίπου 10.000 θέσεις αναπληρωτών.