Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου ανοίγει ο χορός των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο χορός των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ωστόσο η ακριβής ημερομηνία μένει να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας. Νεώτερες πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 18 ή στις 23 Μαΐου και όχι στις 21 του ίδιου μήνα. 
Σύμφωνα με την Καθημερινή, ως ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων ορίστηκε η 21η Μαΐου. 
Ωστόσο, σύμφωνα με Το Βήμα, η ημερομηνία αυτή είχε συζητηθεί σε συσκέψεις που είχαν γίνει στο υπουργείο Παιδείας τον περασμένο μήνα, αλλά τελικά απορρίφθηκε. Άλλωστε τη συγκεκριμένη ημερομηνία υπάρχει επίσημη εορτή στα νησιά του Ιονίου όπου και θα γίνονται παρελάσεις.
Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί εντός Ιανουαρίου. 
Το διδακτικό έτος αναμένεται να παραταθεί κατά μια εβδομάδα εφέτος και στα λύκεια θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου εάν οι εξετάσεις τελικά ξεκινήσουν στις 18 του μήνα και στις 16 η 17 εάν ξεκινήσουν στις 23. Τα γυμνάσια θα ολοκληρώσουν τα μαθήματα μια με δυο εβδομάδες αργότερα. 
Η επιμήκυνση του διδακτικού έτους καλύπτει και την Ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η οποία είχε θέσει το σχετικό αίτημα σε πρόσφατη συνάντηση της με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.