Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Μέτρα Αρβανιτόπουλου για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

    Κατάντια: Καμαρώνουν που στέλνουν στα «συσσίτια» τους εκπαιδευτικούς!  
Δωρεάν σίτιση θα έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους, ανακοίνωσε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος Η σίτιση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται στις φοιτητικές λέσχες – όπου υπάρχουν – αλλά εφόσον χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν ακόμη και οι λέσχες αξιωματικών και υποδομές των περιφερειών και των δήμων της χώρας. 

     Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι από τους περίπου 14.000-15.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που θα προσληφθούν εφέτος στα σχολεία θα υπηρετήσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, ωστόσο είναι οι περισσότεροι.
 Τα κονδύλια που θα απαιτηθούν βρέθηκαν από εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του υπουργείου και των υπηρεσιών του.

   Σε ερώτηση εάν σε μια περιοχή δεν υπάρχουν οι λέσχες τι προβλέπεται η απάντηση ήταν ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η παροχή αυτή να καλύψει όλους τους αναπληρωτές που διδάσκουν μακριά από τον τόπο τους. Ξέρω ότι αυτά δεν είναι αρκετά, αλλά μέσα στο πλαίσιο της βαθιάς αυτής κρίσης, είναι αυτό που η Πολιτεία μπορεί να κάνει».