Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ανακοινώσεις Δημήτρης Μπράτης.

''Ανάληψη υπηρεσίας''
Δεν θα χρειασθεί να παρουσιασθούν και να αναλάβουν υπηρεσία στην οργανική τους θέση οι αποσπασμένοι σε άλλα ΠΥΣΠΕ εκπ/κοί, αλλά θα κάνουν ανάληψη με fax όπως και οι μετατηθέμενοι. Η σχετική απόφαση είναι για υπογραφή στον αναπληρωτή υπουργό κ. Κουράκη.
''Εγκύκλιος αποσπάσεων''

Ως το τέλος της βδομάδας θα βγει η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και για φορείς. Αυτή την ενημέρωση είχα σήμερα από το υπουργείο.

''Ψάχνουν για τσάμπα εκπαιδευτικούς''

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να ακυρώσουν το σχέδιο της κυβέρνησης να προσλάβει φαντάρους εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των κενών, προκειμένου να μην έχει οικονομικό κόστος, τονίζει με ανάρτηση του στο facebook, ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μπράτη:
Ο Λοβέρδος μιλούσε για εθελοντές εκπκούς κι ο Κουράκης τότε τον κατέκρινε και ορθά. Η σκέψη δεν έγινε ποτέ πράξη εξαιτίας των ισχυρών αντιδράσεων. Η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου(Μπαλτάς-Κουράκης)-αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα-σκέφτεται να προσλάβει φαντάρους εκπκούς για να μην έχει οικονομικό κόστος…δέλεαρ και τότε και τώρα τα μόρια… Τι άλλο θα ακούσουμε!!!
Αντί να προχωρήσουν σε μόνιμους διορισμούς στα χιλιάδες οργανικά κενά (4000 περίπου μόνο δασκάλων και νηπιαγωγών),όπως ήταν και η προεκλογική τους δέσμευση -7000 είχαν ανακοινώσει - ψάχνουν για «τσάμπα» εκπκούς…
Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να ακυρώσουν κάθε τέτοιο σχέδιο.