Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ ΤΟΥ ΚΥΣΠΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΡΑΤΗ

Οι μεταθέσεις των κοινών ειδικοτήτων θα πραγματοποιηθούν το πιθανότερο την επόμενη βδομάδα πριν τις αποσπάσεις.
Σχετικά με τη δημιουργία 1686 οργανικών θέσεων των κοινών ειδικοτήτων και τις μεταθέσεις, σας ενημερώνω για τα εξής:
1. Οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του υπουργείου, θα δοθούν για τις μεταθέσεις των κοινών ειδικοτήτων της Π.Ε. Αυτό σημαίνει ότι στα οργανικά κενά της κάθε περιοχής που υπήρχαν λόγω των συνταξιοδοτήσεων θα προστεθούν και οι νέες θέσεις που δημιουργούνται, όπως έχουν ανακοινωθεί. Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο παιδείας θα ζητήσει τα οργανικά κενά ανά περιοχή.
2.Τις θέσεις αυτές θα τις διεκδικήσουν οι εκπ/κοί των κοινών ειδικοτήτων της Π.Ε. που έκαναν αίτηση για μετάθεση, είτε είναι στην Π.Ε. εξαρχής, είτε είναι μεταταγμένοι.
3. Μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων θα γίνουν από τα ΠΥΣΠΕ οι τοποθετήσεις των συναδέλφων(υπηρετούντων στο ΠΥΣΠΕ και όσων ήρθαν με μετάθεση) με βάση τα μόριά τους.
4. Οι μεταθέσεις των κοινών ειδικοτήτων θα πραγματοποιηθούν,το πιθανότερο,την επόμενη βδομάδα ,πριν τις αποσπάσεις.
5. Για τις μη κοινές ειδικότητες κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει, αφού δεν έχουν δημιουργηθεί οργανικές θέσεις και σύμφωνα με το ΠΔ 50/96 μεταθέσεις πραγματοποιούνται μόνο σε οργανικά κενά.
Τέλος, ουδείς γνωρίζει με ποια κριτήρια δημιουργήθηκαν οι θέσεις σε ορισμένες περιοχές και όχι σε άλλες.
Οι προτάσεις των ΠΥΣΠΕ, για διπλάσιο αριθμό θέσεων, αγνοήθηκαν και την πρόταση για την κατανομή την έκανε η Γενική Δ/νση προσωπικού του υπουργείου σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία.
(Δ. Μπράτης ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ)